SZÍNÉSZKÉPZÉSÜNK

A GNM Színitanoda 1984 óta folytatja sikeres színészképző tevékenységét. Színészpedagógiai programunk célja az Országos Képzési Jegyzékben megjelölt Gyakorlatos színész (2 év) (színházi és filmszínész szakmairány OKJ 54 212 03) valamint az erre épülő Színész II. (1 év) OKJ 55 212 01 szakmák kimagaslóan színvonalas oktatása. Iskolánk pedagógiai programja a központi kerettanterven alapul, ám ahhoz képest többletismeretet kínál, folyamatos és hatékony színpadi gyakorlatot is biztosít.

 

Célunk, hogy a színészmesterség alapismereteit színházi környezetben, a színpadi gyakorlat középpontba állításával adjuk át növendékeinknek. Fentiek megvalósítása érdekében, Élő Színházi Irodalom programunk keretében, igényes, a színpadi irodalom klasszikusait és a modern dráma remekeit is felvonultató repertoárt alakítottunk ki, s évente kb. 70 előadás során biztosítunk színpadi gyakorlatot növendékeink számára.

A színvonalas színészképzés alapja – meggyőződésünk szerint - az iskola tanári kara, amelynek tagjai a művész és színészpedagógus szakma elismert, jelentős személyiségei.

 

Szakmai tantárgyak:
Színészmesterség (prózai, zenés és filmszínész mesterség):

Bozsó Péter, Gálvölgyi János, Gieler Csaba, Szurdi Miklós, Csiszár Imre
Zenés mesterség: Szurdi Miklós
Filmszínész mesterség: Gulyás Buda;

Vers- és prózamondás: Gór Nagy Mária


Beszédtechnika: Halvelka Zsófia

Ének- és hangképzés, daléneklés – Péter Anikó

Színpadi mozgás (színpadi tánc, akrobatika, vívás) – Hajdu Anita, Halmi Zoltán

Elméleti ismeretek (dráma-, színháztörténet, dramaturgia, esztétika, művelődéstörténet): Rácz Attila

A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, egészségügyi alkalmasság.
A képzés nappali (felnőttoktatásban esti), a tanulói jogviszony diákigazolványra, árvaellátásra jogosítja tanulóinkat.

A képzés díja 80.000 Ft./félév egyesületi támogatás jogcímén az első évfolyamon.

 

 

“A siker kódolva van benned!”
Érvek amellett, hogy a Tanoda csapatában folytasd színészi tanulmányaid:

 • Három évtizedes sikeres színészképzési tapasztalattal, diákközpontú, elfogadó, egyéni fejlesztést célzó pedagógiai szemléletet valósítunk meg!
 • Tapasztalt, felkészült és elhivatott tantestület irányításával zajlik a színészképzés, amelynek kerettantervét, vizsgakövetelményeit, tankönyvét iskolánk vezetői dolgozták ki!
 • Önálló vizsgaszervezési joggal szervezzük növendékeink szakmai komplex vizsgáit!
 • A vizsgák sikeres teljesítésével megszerzett oklevél – az Előadó művészeti törvény értelmében –, lehetségessé teszi növendékeink színházi foglalkoztatását!
 • Több száz növendékünk tett sikeres színész szakmai vizsgát az elmúlt évtizedekben, s jelentős részük színházaknál, filmekben, s a médiában bizonyítja képességeit!
 • Képzésünk gyakorlati központú, növendékeink saját előadásainkban, személyre szabott szerepfeladatokban fejleszthetik képességeiket, évi kb. 70 előadás során!
 • Növendékeink – három éves együttműködés alapján - havonta állítanak ki új bemutatót a Thália Színház Mikroszínpadán!
 • Tantermek, próbatermek állnak növendékeink rendelkezésére – a munkarendben meghatározott órákon felül - az önálló felkészüléshez!
 • A színpadi mellett a filmszínészi gyakorlatot nem csak hirdetjük, de meg is valósítjuk! Együttműködő partnerünk a Kreafilm csapata!
 • Fontos szerepet szánunk a zenés színészmesterség képzésének!
 • Az egyéni képességeket fejlesztő műhely foglalkozások munka- és órarendjét a kerettanterv elvárásai szerint alakítjuk!
 • A képzés mellett, igyekszünk – szakmai jellegű – munkalehetőséget is teremteni, színházi és filmes szereplésekre, válogatásokra ajánljuk ki, s egyeztetjük növendékeinket.

Videó ajánló

Képajánló

 • NTP-FTH-15-0078 pályázat megvalósítása_2

Támogatóink