Pintér Szilvia- színjátszás

GNM Tinitanoda színjátszás foglalkozásai keretén belül célom, hogy a fiatalokat érzékenyebbé, fogékonyabbá tegyem a környezetükre, az irodalomra és megismerjék az együtt alkotás örömét. Színház és drámapedagógia módszereket alkalmazva, játékos formában fejlődik a kifejezőképességük, gondolkodásmódjuk, kreativitásuk.

A Tinitanodában 2009 óta foglalkozom a diákokkal, akiktől én is nagyon sokat kaptam, tanultam mind szakmailag, mind emberileg. Az itt kapott élmények indítottak arra, hogy a színészet mellett továbbképezzem magam színház-drámapedagógia vonalon.

Jelenleg az alma-materen kívül számos iskolában foglalkozom  különböző korosztályban diákokkal színjátszás területén.

Izsó Angelika - színjátszás

Lassan egy évtizede dolgozom színész-drámatanárként, óvodásoktól a felnőttekig minden korosztállyal foglalkozom. Arany, ezüst, bronz minősítések, különdíjak, közönségdíjak mutatják munkánk eredményességét. Diákjaim többször kaptak színészi munkájukért elismerést.
Szövegkönyv és dalszövegíróként is tevékenykedem.Négy gyermekem van, akik közül három szintén foglalkozik színjátszással.
 
Fontos számomra, hogy diákjaim élvezzék amit csinálnak. Ugyanilyen lényeges a művészeti nevelés által történő pedagógiai fejlesztés, a gyerekek és fiatalok személyes és szociális kompetenciáinak, valamint kommunikációs képességeinek és kreativitásának erősítése. Fontos célom,hogy az együtt töltött idő alatt a gyerekek megélhessék a közösségi alkotás örömét. Ezen célok megvalósítását tartom szem előtt a Tinitanodában végzett munkám során is.

Balogh Eszter -ének, hangképzés

Szerencsés dolog, ha az ember munkája a hobbija, a hobbija a munkája. A számomra legkedvesebb két dolog pedig: alkotni és tanítani. És ezt, mióta csak az eszemet tudom, a legkülönbözőbb színtereken kamatoztathatom.

Jelenleg ének-zene tanár vagyok egy budapesti gimnáziumban, korábban pedig általános iskolásokat tanítottam elsőstől nyolcadikosig. Alapítója és kórusvezetője vagyok az ország egyetlen bluegrass-gospel gyerekkórusának, a Csillag kórusnak. Fordítok és írok, 2017 júniusában mutatták be a Filmszakadás c. musicalt, amelynek szövegírója és társrendezője vagyok.

Amikor pedig épp nem az énektanítással, avagy szövegekkel foglalkozom, akkor meg lovakat és gyereklovasokat oktatok – ma már tényleg csak a szabadidőmben, de korábban a lovas edzőség volt a fő foglalkozásom.

Harsányi-Rácz Kriszta - beszédművelés

Beszédtechnikát először a színművészeti főiskolás éveim alatt tanultam.

Akkor még nem gondoltam, hogy később ennek tanítását is hivatásomnak tudhatom.

Azóta már több beszédtechnikai tréning résztvevőjeként próbáltam magamba szívni azt a tudást, amit beszédtanárként én magam is tovább adhatok.

Színművészeti Főiskola elvégzése után, a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színházba szerződtemahol 18 éve játszom gyerekeknek, akiknek jelenléte meghatározó minden munkámban.

Logopédusként 2012-ben végeztem, azóta foglalkozom a gyermekek és felnőttek különböző beszédhibáinak korrigálásával, javításával.

Fontosnak tartom, hogy a köznapi és a színpadi beszédben egyaránt, minél helyesebben és tudatosabban használjuk nyelvi készségeinket, képességeinket.
A Tinitanodában, játékos formában próbálom ezt megvalósítani a beszédtechnika órákon.

Telegdi Kamilla - tánc

7 évesen gyerekszínészként kezdtem a pályámat. Azóta is az életem szerves része a színház. 

A veszprémi Petőfi és legfőképp a Pannon Várszínház színfalai között nőttem fel. Rengeteget tanultam nagyszerű kollégáktól,mesterektől, főként a szakma alapjairól és a színészi alázatról, amit később a Gnm Színitanodában volt alkalmam kamatoztatni.

A tánc és a színpadi mozgás mindig kiemelkedően fontos volt a színészi eszköztáramban, így a  Táncművészeti Egyetem kézenfekvő megoldást nyújtott a további fejlődésre.

Én, akit szintén gyerekkorában értek az első színházi, színészi hatások, úgy gondolom megfelelő pedagógiával tudom továbbadni azt a rutint és tudást, amit eddig megszereztem. Élményekkel,sokszínű,változato s foglalkozásokkal, játszva tanítva a színházhoz, a mozgás - színházhoz vonzani azt a korosztályt, akik erre a legfogékonyabbak és akikkel számomra a legnagyobb öröm a 'munka'.


Videó ajánló

Képajánló

  • In memoriam '56_2

Támogatóink